DanBred rydder præmiebordet i Spanien


BrandingEuropaGenetikNyheder

DanBreds spanske svineproducent-kunder kan med god grund smile efter den årlige Porc d’Or prisuddeling i Spanien. Her blev der indenfor svine- og fødevareproduktion uddelt 49 priser, og de 33 af prisvinderne var svineproducenter, som benytter sig af DanBreds produkter.

Siden 1994 har det spanske Institut for Fødevareforskning og Teknologi (IRTA, red.) afholdt en årlig prisuddeling inden for svineproduktion for at præmiere de bedste resultater og fremgange. Uddelingen sker indenfor forskellige kategorier heriblandt inddeling af producenterne efter produktionskapacitet.

Porc D’or hedder hæderen, og det blev et sandt triumftog for de spanske svineproducenter, som benytter sig af DanBred-genetik og DanBred-avlssvin. Hele 33 statuetter ud 49 mulige gik til DanBred-kunder på tværs af kategorierne, så det var en tilfreds Javier Villarroya, adm. direktør i DanBred Spanien, der modtog nyheden om den flotte fangst.

– Jeg er rigtig glad og stolt over, at svineproducenterne har fået så flot en anerkendelse med vores genetik og avlssvin. Det er ikke en hvilken som helst pris, som er blevet uddelt, og med andre ord et stort skulderklap til producenterne og ikke mindst vores kunder, forklarer Javier Villarroya, adm. direktør i DanBred Spanien.

Claus Holmgaard, Sales Director Greater Europe i DanBred, fulgte nysgerrigt med fra sidelinjen fra Danmark, og han er imponeret over udbyttet ved Porc D’or.
– DanBred er meget stolte, men samtidig også ydmyge over, at vi er blevet vist den tillid til at være leverandør til de bedste og mest effektive spanske svineproducenter. Vi er rigtige glade på deres vegne, og det understreger samtidig også det potentiale, som der er i vores produkt, fortæller Claus Holmgaard.

Eksplosiv spansk udvikling
Det lokale spanske salgsteam består af agenter med Xavier Villarroya i front, og han var glade på kundernes vegne.
– Det er meget tilfredsstillende, at de spanske svineproducenter har modtaget en så flot hæder fra en anerkendt organisation som IRTA. Det er et kæmpe klap på skuldrene, forklarer Xavier Villarroya

Spanien hører til én af de store markeder. Ifølge Landbrug & Fødevarers årsstatistik fra juni 2018, slagtede Spanien i 2017 desuden 50 millioner slagtesvin årligt, hvilket kun bliver overgået af Tyskland med 58 millioner slagtesvin. Med andre ord er Spanien et nøglemarked, og Claus Holmgaard, Sales Director Greater Europe, er glade for de mange spanske priser.

– Vi er naturligvis stolte, men samtidig også ydmyge over, at vi har fået muligheden for at forsyne de bedste og mest effektive producenter. Vi er glade på deres vegne og samtidig understreger det, hvilket potentiale der er i vores produkt, forklarer Claus Holmgaard.

En DanBred-avler i Spanien viser kollektionen frem af Porc d’Or priser, som er samlet sammen gennem en længere årrække. Foto: DanBred.com

Faktaboks:

 • Bag prisuddelingen af Porc d’Or står Institute of Food Research and Technology (IRTA), som er en afdeling af Department of Agriculture, Livestock, Fisheries and Food I Spanien.
 • Prisen har været uddelt siden 1994, og i år blev Porc D’or afholdt i Lleida, Spanien.
 • 800 produktionsanlæg og 950.000 avlere forsyner IRTAs vidensbank (BDporc) om udviklingen i spansk svineproduktion med data og relevante nøgletal.
 • Der er 49 priser (inklusive special kategorier) og i alt +120 nominerede som inddeles efter størrelse på produktion.

Kilde: Institute of Food Research and Technology (IRTA) og PorciNews.
Billede: IRTA.es

Tilbage

Kunder får mest ud af DanBred

  HOLD DIG OPDATERET

  Tilmeld dig DanBreds nyhedsbrev med sidste nyt om effektiv drift, økonomi, genetik og sundhed. Kort sagt alt, hvad der er relevant for moderne svineproduktion – hverken mere eller mindre.
   Jeg giver DanBred P/S tilladelse til at sende mig emails om effektiv svineproduktion, økonomi, genetik og sundhed mv. Vi skriver kun når vi har noget relevant på agendaen og aldrig mere end 2 gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

   Kontakt DanBred

   Vi kan hjælpe med overgangen til DanBred genetik, leverancer, transport etc. Book en tid, så ringer vi når det passer dig.


   Book en tid eller et møde nu