DanBred overgår sig selv og leverer rekordstor avlsfremgang


AvlAvlsmålDanmarkEuropaGenetikNyheder

DanBred kan nu levere en avlsfremgang, som ikke tidligere er set større.  DanBred kan dokumentere en avlsfremgang for de seneste tre år, der viser en fremgang på 16,14 kr. mere i gennemsnit pr. gris om året. Den største avlsfremgang er opnået i 2017.

Den markante fremgang er ifølge DanBred skabt gennem brug af genomisk selektion af alle avlskandidater kombineret med faglig ekspertise.

– Ved at DNA-teste alle avlskandidater, får vi et bedre billede af, hvilke grise der – genetisk set – er bedst for egenskaberne i avlsmålet. Sikkerheden for at finde de bedste avlskandidater bliver større, og vi får viden om avlsdyrene tidligere i dyrenes liv. Det kommer DanBreds kunder til gode«, siger Anders Vernersen, chef for Seges Svineproduktion, Avl & Genetik.

Avlsfremgangen på 16,14 kr. fordeler sig på daglig tilvækst, der har en værdi på 2,34 kr., foderudnyttelse 6,03 kr., kødprocent 1,55 kr., kuld (grise/kuld) 3,63 kr., styrke 0,25 kr., smågrisetilvækst 0,18 kr., holdbarhed 0,85 kr., slagtesvind 0,17 kr. og far-effekt på kuldstørrelse 1,14 kr.

RESULTAT KAN GIVE GENLYD
Hos DanBred glæder Thomas Muurmann Henriksen, adm. direktør i DanBred, sig over avlsfremgangen, som han mener kan løfte salget og dermed sikre højere indtægter for DanBreds kunder i ind- og udland:

– Som kunde hos DanBred har man fået et boost i avlsfremgangen i det produkt, man allerede har. Men dét, at genetikken er blevet bedre for den enkelte producent til den samme pris, har stor betydning. Ikke blot herhjemme, men også ude i verden, hvor et avlsresultat som dette kan give genlyd og være med til at stadfæste vores markedsposition yderligere«, siger Thomas Muurmann Henriksen og fortsætter:

– Det, at vi kan præsentere et resultat som dette og samtidig fortælle, hvorfor der er opnået så stor fremgang, giver os en fordel i forhold til vores konkurrenter.

Tilbage

Kunder får mest ud af DanBred

  HOLD DIG OPDATERET

  Tilmeld dig DanBreds nyhedsbrev med sidste nyt om effektiv drift, økonomi, genetik og sundhed. Kort sagt alt, hvad der er relevant for moderne svineproduktion – hverken mere eller mindre.
   Jeg giver DanBred P/S tilladelse til at sende mig emails om effektiv svineproduktion, økonomi, genetik og sundhed mv. Vi skriver kun når vi har noget relevant på agendaen og aldrig mere end 2 gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

   Kontakt DanBred

   Vi kan hjælpe med overgangen til DanBred genetik, leverancer, transport etc. Book en tid, så ringer vi når det passer dig.


   Book en tid eller et møde nu