DANBRED EKSPANDERER I DANMARK


BæredygtighedDanmarkNyheder

DanBred udbygger sit netværk af opformeringsbesætninger med høj sundhedsstatus til eksport. En stigende efterspørgsel på DanBred-krydsningspolte med høj sundhedsstatus får nu DanBred til at udbygge sit netværk af opformeringsbesætninger. Ved at blive certificeret DanBred-opformeringsbesætning kan du som selvstændig forretningsdrivende være med til at bidrage til den fortsatte høje forædling af DanBred-genetik samt bidrage til en bæredygtig produktion af svinekød.

”Vi ser en stigende efterspørgsel på DanBred-krydsningspolte, som er kendt verden over for at være effektive avlsdyr med den højeste sundhedsstatus,” siger adm. direktør i DanBred, Thomas Muurmann Henriksen. ”Vi har derfor indgået samarbejder med en række nye DanBred-opformeringsbesætninger i år, og vi følger udviklingen nøje, så vi forbliver på forkant med at møde en stigende efterspørgsel”.

 

Stabil og rentabel produktion med det lange perspektiv for øje

DanBred oplever, at flere og flere danske svineproducenter har lyst til at blive en del af DanBred-holdet, og de har i stigende grad fået øjnene op for de muligheder og fordele, det giver at være en del af en global forretningssucces.

”Som DanBred-opformeringsbesætning får du adgang til den bedste genetik i verden, og med nu helt op til 40 levendefødte grise pr. årsso er outputtet ofte mere end 10 solgte polte pr. årsso. DanBred-opformeringsbesætninger er generelt veldrevne, stabile og rentable,” siger Jens Fabricius, CTSO i DanBred.

En af de svineproducenter, der netop er blevet DanBred-opformeringsbesætning, er Gyvelhøjgård i Midtjylland.

”Siden jeg blev selvstændig har jeg drømt om at blive opformering, og jeg har valgt at blive DanBred-opformeringsbesætning for at videreudvikle og fremtidssikre min virksomhed. Faktisk har jeg overvejet det løbende igennem de sidste 15 år,” fortæller ejeren af Gyvelhøjgård, Kim Hansen. ”Jeg har haft en rådgiver til at regne på økonomien i det, og jeg har derfor en god fornemmelse af, at en opformeringsbesætning vil give øget indtjening. Jeg har også rigtigt dygtige ansatte, som blev spurgt til råds, og de er helt med på udfordringen. En virksomhed højere oppe i værdikæden er også mere spændende for næste generation, når de engang skal overtage,” tilføjer Kim Hansen.

 

Nye opformeringer dækker bredt

Udover Gyvelhøjgård er der kommet flere til indenfor den seneste periode, og som disse eksempler illustrerer spænder de nye DanBred-opformeringsbesætninger bredt:

Gesten Breed er en del af Kjær Knudsen koncernen med gårde over hele Danmark samt i udlandet. Flere generationer er involveret i ejerkredsen og den daglige ledelse, og virksomheden har oplevet kraftig vækst de seneste år. Gesten Breed har 500 Yorkshire søer og skal selv bruge en stor del af krydsningspoltene i deres egne besætninger.

Hovgård er en del af den familieejede Tybjerggård med omkring 35 gårde fordelt i region Sjælland. To generationer er involveret i ejerkredsen og den daglige ledelse, og koncernen satser stærkt på DanBred avl og opformering med ca. 5.000 søer. Hovgård har 500 DanBred Landrace søer på en diamant-aftale og skal levere 30 kg. krydsningspolte til DanBred.

Gyvelhøjgård er en familieejet virksomhed med to gårde, hvor ejeren Kim Hansen er dybt involveret i produktionen på daglig basis. Gyvelhøjgård har 1.300 DanBred Yorkshire søer og skal levere 30 kg. krydsningspolte til DanBred.

Fårtoft Østergård opformering vil fremover være ejet af Bertel Bovbjerg og Poul Blaabjerg i et fælles selskab. Det nye selskab går fra 500 til 1.200 søer i opformering og skal levere både krydsningspolte og renracede Yorkshire-avlsdyr til DanBred.

 

  3 kendetegn ved DanBred-opformeringsbesætninger

  • Dygtighed: Høj faglighed omkring dyrene og professionalisme omkring deres forretning er alfa-omega for alle DanBred-opformeringsbesætninger.
  • Kvalitet over kvantitet: DanBred-avlsdyr har høj sundhed og kvalitet, og DanBred-opformeringsbesætninger går ikke på kompromis med dette.
  • Ansvarsbevidsthed: DanBred-opformeringsbesætninger er bevidste om og lever op til deres ansvar i den samlede værdikæde i DanBred.

 

Bidrager til en bæredygtig produktion af svinekød

Eftersom DanBreds genetik giver maksimalt udbytte for inputtet, så ressourcer som eksempelvis foder udnyttes bedst muligt, bidrager DanBred-opformeringsbesætninger også aktivt til en mere bæredygtig svinekødsproduktion

”Foderudnyttelse og kuldstørrelse er de økonomisk vigtigste egenskaber for svineproducenter over hele verden, men de er bestemt også vigtige i forhold til at skabe en bæredygtig produktion af svinekød. I DanBred har avlen i årtier været baseret på fokuserede og balancerede avlsmål, og derfor har DanBred-dyr høj foderudnyttelse og producerer mange grise med høj overlevelsesrate,” forklarer Jens Fabricius og tilføjer: ”En DanBred-so producerer i gennemsnit 3,7 flere levende grise pr. kuld på dag 5 sammenlignet med for 10 år siden, og et DanBred-slagtesvin forbruger 0,32 kg. mindre foder pr. kg. tilvækst sammenlignet med for 10 år siden”.

 

  DanBred Hybrid: Den mest frugtbare krydsning til produktion af optimale slagtesvin

DanBred Hybrid er den optimale moderlinje, der sikrer høj effektivitet i produktionen ved at kombinere de bedste træk fra DanBred Landrace og DanBred Yorkshire – dermed bidrager DanBred Hybrid positivt til bundlinjen og til en bæredygtig produktion.

 

Kom godt fra start

Når du bliver en del af DanBreds voksende netværk af opformeringsbesætninger, står DanBred klar med et dedikeret team, der hjælper dig godt i gang, og løbende hjælper dig med at realisere det fulde potentiale i din opformeringsbesætning, optimere din genetiske fremgang og maksimere antallet af solgte polte.

Hvis du også vil med på DanBred-opformeringsholdet og være en del af en global succeshistorie, så kan du finde mere information på www.danbred.com eller kontakte Jens Fabricius på jefa@danbred.com eller 44881194.

Tilbage

Kunder får mest ud af DanBred

HOLD DIG OPDATERET

Tilmeld dig DanBreds nyhedsbrev med sidste nyt om effektiv drift, økonomi, genetik og sundhed. Kort sagt alt, hvad der er relevant for moderne svineproduktion – hverken mere eller mindre.
Jeg giver DanBred P/S tilladelse til at sende mig emails om effektiv svineproduktion, økonomi, genetik og sundhed mv. Vi skriver kun når vi har noget relevant på agendaen og aldrig mere end 2 gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Kontakt DanBred

Vi kan hjælpe med overgangen til DanBred genetik, leverancer, transport etc. Book en tid, så ringer vi når det passer dig.


Book en tid eller et møde nu