Indeks

PRODUKTIONSVÆRDIEN FOR DET ENKELTE AVLSDYR

Alle avlsdyr DanBred avlssystemet får beregnet et avlsindex. Avlsindexet udtrykker dyrenes forventede økonomiske produktionsværdi, når alle egenskaberne i avlsmålet vurderes samlet. Avlsindexet er sammensat af forskellige subindexer, som udtrykker den genetiske værdi for hver enkelt egenskab i avlsmålet. Subindexerne vægtes ved hjælp af deres økonomiske værdi, til det samlede avlsindex.

 

Avlsindexet beregnes ugentligt med data fra individafprøvning, slægtskab og genomisk information fra DNA tests. Avlsindexet beregnes løbende, således at det altid er de nyeste informationer, der indgår i avlsindexet for alle DanBred avlsdyr.

 

I avlsindexet for DanBred avlsdyr har hele populationen som gennemsnitligt et avlsindex på 100. Et DanBred avlsdyr med genetisk potentiale større end gennemsnittet, vil have et avlsindex som er større end 100, og dermed har dyret et større produktionsøkonomisk værdi. Et højt avlsindex vil dermed være ensbetydende med et stort produktionsøkonomisk og genetisk potentiale i besætningen.

Kontakt DanBred

Vi kan hjælpe med overgangen til DanBred genetik, leverancer, transport etc.
Book en tid, så ringer vi når det passer dig.


Book en tid eller et møde nu

HOLD DIG OPDATERET

Tilmeld dig DanBreds nyhedsbrev med sidste nyt om effektiv drift, økonomi, genetik og sundhed. Kort sagt alt, hvad der er relevant for moderne svineproduktion – hverken mere eller mindre.

Accepter vilkårJeg giver DanBred P/S tilladelse til at sende mig emails om effektiv svineproduktion, økonomi, genetik og sundhed mv. Vi skriver kun når vi har noget relevant på agendaen og aldrig mere end 2 gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.