Dokumenterede resultater

Effektiv drift

DanBred har gennem de seneste tre år skabt en avlsfremgang pr. slagtesvin på i alt 48,42 kr.

Avlsfremgangen målt i kroner og ører påvirkes ikke alene af avlsmålsegenskabernes økonomiske værdi, men også af en række andre faktorer, såsom egenskabernes arvelighed, genetisk variation, afprøvningsomfang og selektionsintensitet samt egenskabernes indbyrdes genetiske korrelationer. DanBreds avlssystem er baseret på store populationer af renracede DanBred Landrace, DanBred Yorkshire og DanBred Duroc og et stort afprøvningsomfang.

Dertil kommer genomisk selektion, som bl.a. bidrager til mere at sikre avlsværdiernes kan beregnes, hvilket igen bidrager positivt til avlsfremgang. DanBred DNA-tester alle avlsdyr, hvilket skaber en øget avlsfremgang på 30% til glæde for alle, der anvender DanBred genetik i deres produktion.

 

DanBred avlsfremgang

Samlet har DanBred gennem de seneste tre år genereret og dokumenteret avlsfremgang på 48,42 kr. pr. slagtesvin som alle, der bruger DanBred genetik har direkte gavn af i sin egen besætning.

Størst fremgang er der opnået for foderudnyttelsen, hvor der har været en fremgang på 18,09 kr. over de seneste 3 år. Derefter følger kuldstørrelse med 10,89 kr. og daglig tilvækst på 7,02 kr. De øvrige fremgange for avlsmålene er kødprocent (4,65 kr.), far-effekt på kuldstørrelse (3,42 kr.), holdbarhed (2,55 kr.), styrke (0,75 kr.), smågrisetilvækst (0,54 kr.), slagtesvind (0,51 kr.).

Samlet værdi
(Kr.)
Daglig tilvækst, 30 kg – slagtning (g/dag) 2,34
Foderudnyttelse (fes/kg tilvækst) 6,03
Kødprocent 1,55
LG5, levende grise på dag 5 (grise/kuld) 3,63
Styrke, point 0,25
Daglig tilvækst, fødsel-30 kg (g/dag) 0,18
Holdbarhed 0,85
Slagtesvind 0,17
Hanlig frugtbarhed 1,14
I alt pr. år i gennemsnit 16,14

*) Årlig værdi af avlsfremgang pr. produceret slagtesvin i en integreret produktionsbesætning. (2015-2018)

Kontakt DanBred

Vi kan hjælpe med overgangen til DanBred genetik, leverancer, transport etc.
Book en tid, så ringer vi når det passer dig.


Book en tid eller et møde nu

HOLD DIG OPDATERET

Tilmeld dig DanBreds nyhedsbrev med sidste nyt om effektiv drift, økonomi, genetik og sundhed. Kort sagt alt, hvad der er relevant for moderne svineproduktion – hverken mere eller mindre.

Accepter vilkårJeg giver DanBred P/S tilladelse til at sende mig emails om effektiv svineproduktion, økonomi, genetik og sundhed mv. Vi skriver kun når vi har noget relevant på agendaen og aldrig mere end 2 gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.